A A+
Alege programul investitional: PIANO FORTE FORTISSIMO
Selecteaza perioada afisata:

1 luna 3 luni 6 luni 9 luni 1 an De la lansare
De la: Pana la:

Ratele de rentabilitate anuala a programelor unit-linked nu sunt garantate de BCR Asigurari de Viata VIG, riscul investitiei apartine in totalitate contractantului. Performantele anterioare ale programelor investitionale nu reprezinta o garantie a realizarilor viitoare.

Fondurile de investitii din spatele programelor investitionale unit-linked au inregistrat scadere de valoare in anul 2022, aceasta dinamica fiind datorata in principal urmatoarelor:
- Cresterea nivelului inflatiei atat pe plan intern, cat si pe plan international si implicit politicilor monetare mai restrictive adoptate de bancile centrale ale lumii, inclusiv de Banca Nationala a Romaniai, acestea ducand la cresterea randamentelor obligatiunilor (implicit scaderi de preturi ale acestora);
- Escaladarea conflictului militar din Ucraina si, respectiv a unui conflict economic (prin impunerea de sanctiuni reciproce) intre Occident si Rusia, a generat un pesimism asociat cu scaderi ale cotatiilor activelor riscante (in special actiuni, dar nu numai) si cu un tren de crestere a volatilitatii.

 

SAI Erste Asset Management a decis fuziunea prin absortie a fondului YOU Invest Solid EUR (fond absorbit), de catre fondul YOU Invest Active EUR (fond absorbant), incepand cu data de 17.12.2019. Astfel, conform reglementarilor in vigoare, fuziunea ne-a fost notificata in data de 19.11.2019 de catre SAI Erste Asset Management, administratorul fondului de investitii YOU Invest Solid EUR aferent programului Investitional BCR Piano EUR.

Intrucat YOU Invest Activ EUR (fondul absorbant) prezinta un grad de risc ridicat, iar programul investitional BCR PIANO EUR prezinta un grad de risc scazut, pentru a mentine nivelul profilului de risc si randamentul programului investitional, BCR Asigurari de Viata VIG a analizat optiunile existente si a decis transferul total al investitiilor in fondul Erste Bond Flexible Romania EUR, in conformitate cu prevederile conditiilor contractuale.

Verifica aici Prospectul de emisiune pentru Erste Bond Flexible Romania EUR.