A A+

PROFILUL COMPANIEI
VIENNA INSURANCE GROUP

VIENNA INSURANCE GROUP este consacrata in toate liniile de business oferind un portofoliu de produse si servicii complet orientat către client prin cele peste 50 de companii ce fac parte din Grup cu mai bine de 24.000 de angajati din 25 de tari. Grupul a generat in 2016, in jur de 9 miliarde de euro în prime, consolidandu-si in continuare pozita de lider pe piata din Austria si Europa Centrală și de Est (ECE), unde VIG opereaza de mai bine de 25 de ani.


Extinderea cu succes VIG în regiunea ECE

VIG îşi are rădăcinile în Austria, de mai bine de 190 de ani, timp in care Compania s-a dezvoltat inca de la inceput, in 1824, ca un asigurator local, devenind un grup international de asigurari. In 1990, vizionari din Wiener Städtische au recunoscut numeroasele oportunități oferite de regiunea ECE și au avut șansa de a intra pe piața din fosta Cehoslovacia. Expansiunea a continuat în anii următori. Din Estonia în Albania și Germania în Georgia, întreaga regiune a fost acoperită. Intrarea pe piața din Republica Moldova din 2014, a umplut golul final rămas în acoperirea regiunii ECE

Cu ajutorul punctelor sale forte combinate pentru a deveni numărul 1

In anii anteriori, în multe țări, VIG a ajuns in topul pieței de asigurări. Cu ajutorul unei strategii de creștere bine pusa la punct, de perspectivă pe termen lung, a creat o bază stabilă, care a condus la cote de piață de două cifre în multe piețe.

Cifrele pentru regiune arată că decizia de a se extinde în regiunea ECE a fost una corectă.

În 2016, aproximativ jumătate din volumul total de prime VIG in valoare de aproximativ 9 miliarde de euro a fost generat de piețele din ECE.

Grupul continua sa creada in potențialul oferit de creșterea economică în curs de desfășurare din regiune, ceea ce aduce cu sine la o creștere a cererii pentru produsele de asigurare.

Importanta regiunii a fost confirmată de asemenea de o altă decizie a Grupului din 2008, si anume decizia de a stabili sediul social al companiei interne de reasigurare a Grupului VIG Re în Republica Cehă.

Concentrare comuna pe activitatea de baza

Deciziile de mai sus evidentiaza traseul urmat de VIG si intaresc concentrarea asupra activitatii de baza – asigurarile.

Grupul urmareste o strategie progresiva si extrem de constienta a riscului. Siguranta, încrederea și solidaritatea definesc relațiile cu partenerii de afaceri, angajatii si actionarii.

Această abordare fundamentală este de asemenea reflectată în strategia de creștere durabilă continuă și solvabilitatea excelentă. Agenția internațională de rating Standard & Poor a confirmat dezvoltarea VIG cu calificativul A + cu perspectivă stabilă pentru mai mulți ani. VIG continuă să aibă cea mai bună evaluare fata de restul companiilor din ATX, indicele de referinta al Bursei din Viena (Vienna Stock Exchange).

Alaturi de clientii nostri

Loialitatea clienților și proximitatea față de client sunt factori majori în succesul VIG. Angajații noștri locali cunosc cel mai bine nevoile clienților, motiv pentru care VIG are încredere în acești angajați și in antreprenoriat local.

În scopul de a crea stabilitate și de încredere, Grupul folosește o strategie multi-brand care păstrează mărci consacrate și le unește sub umbrela Vienna Insurance Group.

Acest lucru permite, de asemenea, utilizarea unei o game largi de canale de distribuție. Orientarea strategică a Companiei este completată de o politică de investiții și de reasigurare conservatoare

Erste Group and VIG: puternici impreuna

Erste Group este puternic ancorată în Austria și este unul dintre cei mai buni jucători din regiunea ECE. Parteneriatul strategic dintre Erste Group și VIG a început în anul 2008, a crescut și s-a consolidat în ultimii opt ani.

Companiile Grupului VIG ofera produse Erste Group, iar sucursalele Erste Group vand produse de asigurare VIG în schimb.

Politica stabilă de dividend a Grupului

VIG a fost listata la bursa din Viena inca din anul 1994. 

Astăzi ea este una dintre companiile de top din segmentul " pietelor de referinta" și oferă o politică de dividend atractiv, cu o rată de distribuire a dividendelor de cel puțin 30% din profitul grupului (după taxe și non-controlling interests) pentru acționari.

Importanța zonei economice ECE a fost din nou evidentiata de o a doua listare a companiei, la Bursa din Praga, în februarie 2008. Pozitionarea actiunilor VIG la bursa au clasat compania ca fiind una de top.

Structura acționariatului a rămas stabilă, inca de la creșterea de capital din 2005. Aproximativ 70% din acțiuni sunt deținute de acționarul principal, Wiener Städtische Versicherungsverein. Restul de 30% din acțiuni sunt în free float.

Mai bine impreuna

Toate companiile Grupului VIG depun eforturi pentru a atrage cei mai talentați și inteligenți angajați. Ca urmare, identificarea și dezvoltarea competențelor individuale reprezintă o prioritate în managementul resurselor umane VIG.

Promovarea diversității este de asemenea extrem de importantă deoarece creează un cadru care oferă oportunități de dezvoltare adecvate pentru angajați. Acest lucru se datorează unui fapt care este clar: succesul VIG este construit prin dedicarea profesionala a celor 24.000 de angajați.

Mai multe informaţii despre Vienna Insurance Group sunt disponibile la adresa www.vig.com, sau in Raportul anual al Grupului VIG.