A A+

PARTE DIN VIENNA INSURANCE GROUP

PROFILUL COMPANIEI


Focusul nostru este de a furniza clientilor nostri din Austria si Europa Centrala si de Est produse si servicii personalizate pe nevoile lor. Strategia noastra se axeaza pe profitabilitate pe termen lung si o crestere stabila si sanatoasa, ceea ce ne recomanda ca un partener de incredere intr-un mediu cu schimbari rapide.

Peste 25.000 de angajati lucreaza pentru Vienna Insurance Group (VIG), in aproximativ 50 de companii din 30 de tari. Dezvoltam solutii de asigurare adaptate nevoilor personale si locale, iar datorita acestui fapt am devenit unul dintre liderii industriei de asigurari din Austria si Europa Centrala si de Est. 

EXPERTIZA SI STABILITATE

Vienna Insurance Group este un grup international de asigurari, cu sediul central in capitala Austriei. Dupa caderea Cortinei de Fier in anul 1989, VIG s-a extins, devenind rapid dintr-o afacere austriaca, un grup international. VIG este sinonimul stabilitatii si expertizei in furnizarea protectiei financiare impotriva riscurilor. Originile Grupului dateaza din 1824. Aproape doua secole de experienta si know-how, impreuna cu focusul nostru principal de a furniza acoperiri de asigurare, formeaza o baza solida si sigura pentru cei peste 22 de milioane de clienti ai Grupului. 

FOCUS PE EUROPA CENTRALA SI DE EST

Pe langa Austria, VIG pune accent clar asupra Europei Centrale si de Est ca piata interna. Grupul genereaza mai mult de jumatate din veniturile sale din prime subscrise in Europa Centrala si de Est. Operatiunile VIG sunt totodata concentrate in aceasta regiune. Acest lucru se reflecta in primul rand prognozele referitoare la cresterea economica din cadrul CEE, care se prevede a fi de doua ori mai mare decat cea din Europa de Vest, precum si nivelul actual al densitatii asigurarilor, care este inca mult sub media UE.  

PREZENTA PE PIATA LOCALA 

Pentru VIG, protectia financiara a clientilor in fata riscurilor este o responsabilitate. Grupul urmareste o strategie multi-brand, bazandu-se pe brand-urile locale, precum si pe managementul local. In cele din urma, succesul si apropierea de clienti ale Grupului se reduc la capacitatile fiecarui brand in parte si know-how-ul local.

FINANTE SI EVALUARI DE CREDITE SOLIDE 

Agentia internationala de rating Standard & Poor’s a confirmat calificativul A+ acordat VIG, acest lucru insemnand faptul ca Grupul ramane una dintre cel mai bine cotate companii din indicele de referinta al actiunilor Bursei de Valori din Viena, ATX Vienna Insurance Group este listat atat la Viena, cat si la Praga. Wiener Städtische Versicherungsverein – un actionar de baza stabil cu focus pe termen lung – detine aproximativ 70% din actiunile VIG. Actiunile ramase sunt tranzactionate liber la bursa. 

Mai multe informaţii despre Vienna Insurance Group sunt disponibile la adresa www.vig.com, sau in Raportul anual al Grupului VIG.